Musa Katendrecht

Rotterdam

Omschrijving:       Musa Katendrecht  
Plaats:                   Rotterdam 
Omvang project:  27.000 m² 

Periode:               2010 - 2015
Architect:            DiederenDirrix
Opdrachtgever:  WoonCompas, SPF Beheer

Omschrijving project

Musa Katendrecht is het eerste nieuwbouwproject in de pols van Katendrecht. Het gebouw aan de Maashaven Nz. biedt ruimte aan 135 senioren appartementen, twee scholen en enkele wijkgerichte maatschappelijke functies.

Passend bij de locatie en het havenverleden van Rotterdam heeft architectenbureau DiederenDirrix een aansprekend, stoer complex ontworpen.

In twee jaar tijd is een complex gerealiseerd van 10.000 m2 maatschappelijk vastgoed, waaronder twee scholen voor voortgezet onderwijs, een ondergrondse parkeergarage en 135 huurwoningen voor senioren. Het totale gebouw is 27.000 m2.

Naast De Passie, een evangelische school voor voortgezet onderwijs, is ook de Young Business School de Waal in het gebouw gevestigd. Deze VMBO school maakt onderdeel uit van de Stichting LMC Voortgezet Onderwijs. Verder hebben logeerhuis De Buren en House of Hope hun deuren op de nieuwe locatie geopend.

Adviesdiensten bbp advies

Onze werkzaamheden binnen dit project omvatten het opzetten van een Schetsontwerp, Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp. Door middel van een energiestudie is in samenwerking een installatiebestek opgesteld met de benodigde bestekstekeningen en processchema's.

De uitvoeringsbegeleiding bestond onder andere uit het uitvoeren van wekelijkse inspecties.

Energieconcept

De koude en warmtelevering (1.6 mW) voor het gehele complex is bewerkstelligd door een zeer duurzame oplossing.

Hiervoor hebben wij gekozen voor een warmte-koude centrale in combinatie met een dubbele WarmteKoude overdrachtsysteem, voorzien van 2 traploosregelbare schroefwarmtepompen, gecombineerd met een enkele laad en ontlaad open bronsysteem

De leidingen gaan circa 250 meter diep de bodem in.

Via een opensource webenabled regelsysteem en energie/flowmanagement worden energieverbruiken gemonitord en realtime gevisualiseerd. Hiermee kan dynamisch worden gestuurd.

Betrokken/media

Opdrachtgever:  Wooncompas

Opdrachtgever:  SPF Beheer

Architect:            Diederen Dirrix 

Gebruiker:            LMC de Waal

Gebruiker:            House of Hope

Gebruiker:            Logeerhuis de Buren