vorige
Volgende

Zwembad Molenkoog

Texel

Omschrijving:       Zwembad Molenkoog  
Plaats:                   Texel
Omvang project:  10.000 m² 

Periode:               2014 - 2015
Architect:            Hoeksema & van Kol samenwerkende architecten
Opdrachtgever:  Den Burg

Omschrijving project

Het openlucht zwembad "Molenkoog" bestaat sinds 1970. Het is prachtig gelegen aan de rand van Den Burg op het mooie eiland Texel. In de winter van 2014-2015 is het bad geheel gerenoveerd en voldoet het aan alle eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Het zwemwater wordt nu gezuiverd middels een zoutwater elektrolyse systeem. Hierdoor zal de conditie van het zwemwater aangenamer zijn (minder last van droge huid, irritaties etc.). Het zwembadcomplex bestaat nog steeds uit 3 baden. Een peuterbadje wat vergroot is en waar nu enkele speelelementen in staan, een ondiep bad met daarom heen een kleine ligweide en een diep bad. Op de grote ligweide omringd door bomen ligt nu een mooi springkussen. Daarnaast zijn er enkele aanpassingen gedaan in het paviljoen en het terras heeft ook een opknapbeurt gehad (nieuw meubilair en parasols).

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische- en de werktuigkundige installaties vanaf de start van het project in de vorm van het opstellen van het Voorlopig en Definitief Ontwerp, de Technische Uitwerking, uitvoeringsbegeleiding tot en met de realisatie, oplevering en en nazorg. Vooral door de hoge mate van energiebesparende maatregelen (zie hoofdstuk Energieconcept) was het voor ons een leuk en uitdagend project.

Energieconcept

Dit zeer energiezuinige project kenmerkt zich door de toepassing van een zonne-akker welke bestaat uit circa 112 thermische zonne panelen en circa 250 elektrische zonne panelen allen opgesteld op de zonne akker middels een thermisch verzinkte constructie. Al met al wordt er met deze maatregelen per jaar een kleine 30.000 m3 gas bespaart en circa 58.000 kWh elektriciteit. Een heel mooi resultaat!

Betrokken/media

Opdrachtgever:  Gemeente Den Burg 

Architect:  Hoeksema & van Kol samenwerkende architecten

Adviseur waterbehandelinginstallaties:  Bastenhof Consultancy