Concept 2521 Gewoon Zwemmen

Woerden

Omschrijving:       Concept 2521 Gewoon Zwemmen  
Plaats:                   Woerden 
Omvang project:  2.750 m²

Periode:               2015 - 2025
Architect:            slangen+koenis architecten, Cloud Architects
Opdrachtgever:  2521 Gewoon Zwemmen

Omschrijving project

Nieuwe partner voor 2521 Gewoon Zwemmen.

Adviesdiensten bbp advies

2521 Gewoon Zwemmen en bbp advies, het adviesbureau voor gebouwgebonden installaties, werken intensief samen om het energiezuinige 2521 zwembad concept installatietechnisch nog verder te optimaliseren en om nieuwe 2521-varianten uit te werken. 'Binnen ons zwembadconcept hebben wij continue aandacht om het zwembad nóg beter en nog energiezuiniger te maken. Stilstand is achteruitgang', geeft Mark Bennenbroek, directeur bij 2521 Gewoon Zwemmen, aan. 'Ik ben dan ook erg blij met de samenwerking die wij met bbp advies hebben'.

'Toen wij benaderd werden door 2521 Gewoon Zwemmen om installatie- en ontwerptechnisch samen te gaan werken, hoefden wij niet lang na te denken. Vanaf de lancering zijn wij al onder de indruk van dit innovatieve zwembadconcept. We hebben als bedrijf onder andere jarenlange ervaring in de zwembadwereld, zowel nationaal als internationaal en willen dan ook graag onze kennis inzetten in het verder ontwikkelen van het 2521 concept,' Michel Boerboom vervolgt:  'We gaan, met onze inmiddels meer dan een decennia aan zwembad ervaring, het huidige concept nog verder door ontwikkelen. Wij zien nog tal van optimalisatie mogelijkheden om uiteindelijk een nog lager energieverbruik te gaan realiseren. Ons team is er klaar voor'. Inmiddels is de 3.0 versie van 2521 bijna klaar, met de kennis en expertise van bbp advies zijn de afgelopen weken de Elektrotechnische en Werktuigkundige bestekken verder aangescherpt. Er gaat een nog verdere optimalisatie plaatsvinden op het gebied van het installatieontwerp, het bijbehorende beheer, onderhoud en natuurlijk het energieverbruik.

Energieconcept

Binnen dit zwembadconcept wordt gebruik gemaakt van Hoog Rendements luchtbehandelingskasten, Hoog Rendements HR107 centrale verwarmingsketels, warmteterugwinning, LED verlichting in de gehele accommodatie alsmede een zeer hoogwaardig geisoleerde thermische buitenschil met tripple beglazing.

Betrokken/media

Opdrachtgever:  2521 Gewoon Zwemmen

Architect:  slangen+koenis architecten

Constructeur:  Bartels

Adviseur waterbehandelinginstallaties:  bbp advies

Overige links:  KNZB