Zwembad De Crommenije

Zaanstad

Omschrijving:       Zwembad De Crommenije 
Plaats:                   Zaanstad 
Omvang project:  5.560 m² 

Periode:               2015
Architect:            slangen+koenis architecten
Opdrachtgever:  Gemeente Zaanstad

Omschrijving project

Zwembad de Crommenije bestaat uit een binnenbad met een 8-baans wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een recreatiebad. Daarnaast komt er een gymzaal welke met name gebruikt zal gaan worden voor onderwijs. Het gebouw komt aan een ligweide te liggen met daarop een 50 meter bad met een apart springbassin en een ondiep bad voor de peuters en kleuters. 

Door het gebouw verhoogt aan te leggen, wordt het nieuwe complex voorbereid op een toekomstige maaiveldverhoging en blijft het zwembad grotendeels uit het grondwater en de archeologische zone. Het binnen- en buitenprogramma liggen aan een doorgaande route, die middels een flauwe helling het hoogteverschil overbrugt en alle programmaonderdelen aan elkaar verbindt.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische- en de werktuigkundige installaties vanaf de start van het project in de vorm van het opstellen van het Voorlopig en Definitief Ontwerp, de Technische Uitwerking, uitvoeringsbegeleiding tot en met de realisatie, oplevering en nazorg.

Energieconcept

Er zijn een groot aantal energiebesparende maatregelen meegenomen, zoals hoogrendementswarmteterugwinning op de luchtbehandelingskasten, een BIO-Massa centrale, LED-verlichting in het hele complex, laag-temperatuursverwarming. 

Betrokken/media

Opdrachtgever:  slangen+koenis architecten

Architect:  slangen+koenis architecten 

Constructeur:  Bartels

Adviseur waterbehandelinginstallaties:  Bastenhof Consultancy