Zwembad Van Tuyllpark

Zoetermeer

Omschrijving:  Zwembad Van Tuyllpark 
Plaats:  Zoetermeer
Omvang project:  6.850 m² 

Periode:  2019 - 2022
Architect:  VenhoevenCS architecture+urbanism
Opdrachtgever:  Gemeente Zoetermeer

Omschrijving project

In het Van Tuyllpark naast de Silverdome is de locatie van het nieuwe zwembad gesitueerd. Het zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in de natuur. Tijdens de warme zomerdagen kan een deel van het dak en de gevel van het recreatiebad worden geopend, waardoor bezoekers als het ware in de open lucht kunnen zwemmen. Ook in de winter blijft het gevoel dat je buiten bent, doordat er door de dakramen veel daglicht binnen komt en de lucht altijd zichtbaar is. Het zwembad bestaat uit een groot recreatiebad met glijbaan, een peuterbad, een doelgroepenbad met beweegbare bodem, een wedstrijdbad, tribune en horeca. Tevens wordt een ligweide aangelegd met een waterspeelplaats.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het opstellen van het Programma van Eisen, het Voorlopig Ontwerp, het Definitief ontwerp, beoordeling van het Technisch Ontwerp inclusief tekenwerk alsmede de oplevring en nazorg van de elektrotechnische-, de werktuigkundige- en waterbehandelingsinstallaties. Het betreft onze werkzaamheden inclusief de aanvraag voor de omgevingsvergunning en inhoudelijke ondersteuning bij de Europese aanbesteding.

Energieconcept

In het ontwerp is veel aandacht voor toegankelijkheid en duurzaamheid. Het gebouw is gasloos all-electric uitgevoerd en er worden uit alle warme afvalstromen warmte teruggewonnen met een zeer hoog rendement.

Betrokken/media

Opdrachtgever:  Gemeente Zoetermeer

Architect:  VenhoevenCS architecture+urbanism

Landschap architect: bureau Wissing

Constructeur: Van Rossum

Bouwfysica en akoestiek: Nelissen ingenieursbureau