Uitbreiding Zwembad De Meerkamp

Amstelveen

Omschrijving:        Uitbreiding zwembad De Meerkamp
Plaats:                    Amstelveen 
Omvang project:  circa 4.200m² 

Periode:                           april 2022 - oktober 2024
Projectmanagement:    OLCO Maatschappelijk vastgoed B.V.
Architect:                        slangen+koenis architecten
Opdrachtgever:              Gemeente Amstelveen

Omschrijving project

Een prachtig duurzaam, gasloos en circulaire uitbreiding van het zwembad met 25×21 m bad krijgt vorm samen met de nieuwe thuisbasis van AmstelveenSport. Een broodnodige verruiming van badwater voor nu en een sterke basis voor de toekomst van het zwemmen in Amstelveen. 2e helft van 2023 gaat de bouw van start!

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische-, de werktuigkundige- en de waterbehandelingsinstallaties vanaf de start van het project in de vorm van het Voor Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp, Uitvoeringsontwerp, Uitvoeringscontrole, Oplevering en Nazorg/ revisie. Tevens is door ons bureau de gehele technische fasering en inpassing met betrekking tot energieopwekking zowel elektrisch als thermisch in nauwe samenspraak met de gemeente, de betrokken instanties en de gebruikers om zo voorbereid te zijn voor de plannen in de toekomst.

Energieconcept

De gehele uitbreiding van de sportaccommodatie zal voor de nieuwbouw, volledig aardgasloos en energieneutraal worden. Met goede isolatie, zonnepanelen zowel elektrische als thermische, ledverlichting, warmteterugwinning van alle afval warmtestromen en energiezuinige pompen voldoet de nieuwbouw aan de heden ten dage duurzame eis. Er komen warmtepompen die de binnentemperatuur en watertemperatuur op peil houden. Warmtewisselaars in alle afvalstromen zorgen voor hergebruik van warmte, die anders verloren zou gaan.

Betrokken/media

Opdrachtgever:              Gemeente Amstelveen

Projectmanagement:    OLCO Maatschappelijk vastgoed B.V.

Architect:                         slangen+koenis architecten

Constructeur:                  WSP

Bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid: Noorman Bouw & Milieu advies