Sportcomplex Stad Bree

Bree (Belgë)

Omschrijving:       Sportcomplex Stad Bree 
Plaats:                    Bree (België) 
Omvang project:

Periode:               2023-2025
Architect:            OSK-AR Architecten / Slangen+Koenis Architecten
Opdrachtgever:  TEAM Gruun

Omschrijving project

Project Bree (België) zit nog in de ontwerpfase het is een groot sportcomplex bestaande uit baden, sporthallen, een turnhal, onderwijs en woningbouw. De baden bestaan uit een 25x21 meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een peuterbad met diverse recreatieve elementen. Het wedstrijdbad is deels voorzien van een beweegbare vloer en het doelgroepenbad volledig.

Adviesdiensten bbp advies

Met betrekking tot de waterbehandelingsinstallaties zijn wij vanaf start project verantwoordelijk voor het maken van leiding- en flowschema’s, een technische omschrijving, een materiaallijst, kostenramingen en de nodige energie-/ontwerpberekeningen.

Omvang project

De waterbehandelingsinstallaties voor de drie baden bestaan uit 2 onafhankelijk systemen, bestaande uit hoofdcomponenten als automatisch bediende gesloten ronde zandfilters, trommelfilters, UV-installaties, een UF/RO installatie en een pH-corrigerend zoutelektrolyse installatie. Met gebruik van de UF/RO installatie wordt regenwater en spoelwater afkomstig van de filters omgezet naar suppletiewater. De baden hebben een totale wateroppervlak van 710 m2 met een totale rondpompcapaciteit van 540 m3/h.

Betrokken/media

Opdrachtgever:            TEAM Gruun

Architect:                      OSK-AR Architecten / Slangen+Koenis architecten