Sportcomplex De Zanderij

Ermelo

Omschrijving:       Sportcomplex De Zanderij Ermelo
Plaats:                   Ermelo
Omvang project:  7.575 m² 

Periode:               2021 - 2024
Architect:             FaulknerBrowns Architects
Opdrachtgever:   OLCO Maatschappelijk vastgoed B.V.

Constructies:      WSP
Adviseur E/W:     Boersema installatie adviseurs

Omschrijving project

De gemeente Ermelo realiseert een nieuw sportcentrum. Het nieuwe sportcentrum krijgt 3 zwemzalen. Een 25 meter lang wedstrijdbassin bestaande uit 6 banen, inclusief een tribune voor 100 personen. Het doelgroepenbad is voorzien van een geïntegreerde luie trap en miva-lift. En er is een peuterbad, whirlpool en sauna. Om de multifunctionaliteit te vergroten zijn het sportbassin en het doelgroepenbad voorzien van een beweegbare bodem. 

De sporthal wordt volgens de NOC*NSF norm gerealiseerd en is geschikt voor diverse zaalsporten. Ook is er een tribune aanwezig voor 150 personen. Grenzend aan de sporthal wordt een turnhal van 11 meter hoogte gerealiseerd, hierdoor kunnen er ook trampolinewedstrijden gehouden worden. 

Er is een uitgebreide horecagelegenheid met 2 multifunctionele ruimtes. Het sportbedrijf zal zich in het gebouw huisvesten.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn, vanaf de start van het project, verantwoordelijk voor het maken van het Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, de Technische Omschrijving inclusief, leiding- en flowschema's, kostenramingen en ontwerpberekeningen met betrekking tot de waterbehandelingsinstallaties.

Energieconcept

De waterbehandelingsinstallaties voor de diverse baden bestaan uit 3 onafhankelijke systemen.                                                                                                           Voor het mechanisch reinigen van zwemwater worden er semi-automatische bediende zandfilters geïnstalleerd.

Betrokken/media

Opdrachtgever:          OLCO Maatschappelijk vastgoed B.V. 

Architect:                    FaulknerBrowns Architects

Constructeur:             WSP

Adviseur overige installaties:  Boersema Installatie Adviseurs BV