Sportcentrum Campus De Terp

Wieringerwerf

Omschrijving:       Sportcentrum Campus De Terp
Plaats:                   Wieringerwerf 
Omvang project:  5.090 m² 

Periode:               2021 - 2022
Architect:            slangen+koenis architecten
Opdrachtgever:  slangen+koenis architecten

Omschrijving project

Aan de rand van Wieringerwerf in een groene, duurzame en innovatieve omgeving moet Campus De Terp een plek worden waar jong en oud kunnen sporten, leren en elkaar ontmoeten. De campus bestaat uit een kindcentrum (school van 0 tot 12 jaar), een sportaccommodatie met een sporthal en een zwembad.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische-, de werktuigkundige- en de waterbehandelingsinstallaties vanaf de start van het project in de vorm van het opstellen van het Voorlopig en Definitief Ontwerp en  de Technische Uitwerking. 

Energieconcept

Dit zeer energiezuinige project kenmerkt zich door de pompen van de zwembaden ‘s nachts op een lagere frequentie te draaien, waardoor er minder energie verbruikt wordt. Met ledverlichting op bewegingsmelders wordt het onnodig verlichten van ruimtes tegengegaan.

Ook aan waterbesparing wordt gedacht. Zo wordt het water van de douches hergebruikt als spoelwater voor de toiletten. Daarnaast wordt het gebruikte chloor in het zwembadwater zelf gemaakt. Dit is beter voor de gezondheid, voor het milieu én het bespaart op transportkosten.

Betrokken/media

Opdrachtgever:  slangen+koenis architecten

Architect: slangen+koenis architecten