Universiteit van Amsterdam Gebouw REC P

Amsterdam

Omschrijving:        Universiteit van Amsterdam Gebouw REC P
Plaats:                    Amsterdam
Omvang project:  5.600 m² 

Periode:               2018 - 2022
Architect:            OIII architecten
Opdrachtgever:  Universiteit van Amsterdam

Projectmanagement:       MAAR! Bouwmanagement
Adviseur constructies:    Berkhouttros bouwadviseurs
Adviseur circulariteit:      Copper8
Adviseur bouwfysica en brandveiligheid:  LBP Sight

Omschrijving project

Een nieuw complex met drie koppelbare collegezalen voor in totaal 1.000 personen is ontworpen voor het Gebouw REC Universiteit van Amsterdam. De indeling wordt flexibel gemaakt, zodat verschillend gebruik in de toekomst makkelijk kan worden ingepast. De collegezalen zijn opgetild, ten opzichte van het maaiveld, met daaronder de facilitaire ruimten en de foyer.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties vanaf de start van het project met een haalbaarheidsstudie waarna het een project is geworden waarbij wij het Voorlopig en Definitief Ontwerp, de Technische Uitwerking, uitvoeringsbegeleiding tot en met de realisatie, oplevering en en nazorg in opdracht hebben gekregen.

Samen met de architect en gebruikers is er nu een indeling vastgesteld welke op dit moment in de aanbesteding is aanbeland. 

Energieconcept

Het gehele gebouw wordt gestript waarna er een hoogwaardig geisoleerd gevelpakket met tripple glas wordt gemonteerd met zeer hoogwaardige kierafdichting. Wij hebben een all-air systeem ontworpen met zeer Hoog Rendements Warmteterugwinning, naverwarming en CO2 sturing per onderwijs - en kantoorruimte alsmede LED verlichting daglichtgestuurd en uiteraard op aanwezigheid. De gehele warmte opwekking en de koude opwekking wordt betrokken uit de grote WKO installatie op het Roeterseiland waarmee er een enorm energie zuinig concept is neergezet met een zeer hoog systeem rendement!

Betrokken/media

Opdrachtgever:  Universiteit van Amsterdam 

Projectmanagement: MAAR ! Bouwmanagement

Architect:  OIII architecten

Adviseur constructies: Berkhouttros bouwadviseurs

Adviseur circulariteit: Copper8

Adviseur bouwfysica en brandveiligheid: LBP Sight