Herontwikkeling Rijksmonument Berchmanianum

Nijmegen

Omschrijving:        Herontwikkeling Rijksmonument Berchmanianum  
Plaats:                    Nijmegen 
Omvang project:  8.500 m² 

Periode:               2015 - 2018
Architect:            Architectenbureau Fritz
Opdrachtgever:  Radboud Universiteit Nijmegen

Omschrijving project

Het Berchmanianum of Collegium Berchmanianum is een voormalig college en het verblijf van de Sociëteit van Jezus in de wijk Brakkenstein van Nijmegen, Nederland. Het werd geopend in 1929 en is een rijksmonument.

Het gebouw wordt nu ontwikkeld als academiegebouw voor de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Wij hebben deze opdracht gezamenlijk met S2H Ingenieurs verworven vanuit een raamovereenkomst die deze vof heeft met de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties vanaf de start van het project als Voorlopig en Definitief Ontwerp, de Technische Uitwerking, uitvoeringsbegeleiding tot en met de realisatie, oplevering en en nazorg.

Vooral door het monumentale karakter van het gebouw met gewelven op alle verdiepingen en cultuur historische elementen maakt dit project uitdagend en innoverend.

Samen met de architect constant zoekend naar de meest ideale oplossing zonder aantasing van dit prachtige monumentale gebouw.

Energieconcept

Binnen dit monument wordt een geheel Laag Temperatuurs verwarmings en Hoog Temperatuurs Koeling ontworpen met Hoog Rendement warmteterugwinning, CO2 sturing op individueel niveau, LED verlichting, aanwezigheidsdetectie en dergelijke.

Betrokken/media

Opdrachtgever:  Radboud Universiteit

Architect:  Architectenbureau Fritz

Overige links:  Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau Peutz