vorige
Bekijken
Volgende
Aanmelden

Nieuwbouw OBS Jules Verne

Utrecht 

Omschrijving:  Nieuwbouw OBS Jules Verne 
Plaats:  Utrecht  
Omvang project:  2.048 m² 

Periode:  2018 - 20 
Architect:  Brique Architecten
Opdrachtgever:  Stichting openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Omschrijving project

Voor onze opdrachtgever Stichting openbaar Primair Onderwijs te Utrecht zijn wij verantwoordelijk voor de  advieswerkzaamheden betreffende de technische installaties voor de nieuwbouw van Openbare Basisschool Jules Verne te Utrecht. 
De school omvat negen klaslokalen, een VVE-ruimte, een ruim opgezet leerplein, een gymzaal en een speelzaal. 
Het betreft een energieneutraal gebouw.  
Een bijzonder detail is dat de wandtegeltjes van het voormalige gebouw zijn hergebruikt in de nieuwe keukens. Er staat hierdoor een bijzonder gebouw met een knipoog naar het architectonisch icoon van Utrecht; het Rietveld-Schröderhuis.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp & bestek, de uitvoeringsbegeleiding tot en met de nazorg van de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties.

Energieconcept

Het betreft een energieneutraal gebouw.

Betrokken/media

Opdrachtgever:  Stichting openbaar Primair Onderwijs Utrecht 

Architect:  Brique Architecten

Projectmanagement:  ICS Adviseurs

Overige links:  https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/nieuwsflits/1012890/hoogste-punt-nieuwbouw-obs-jules-verne

https://www.spoutrecht.nl/obs-jules-verne-krijgt-een-nieuwe-school/

https://www.ad.nl/utrecht/nieuwbouw-voor-100-jarige-basisschool-jules-verne-in-ondiep-vol-vrolijke-en-lichte-plekken~a2eaff78/