IKC

Maassluis

Omschrijving:        IKC  
Plaats:                    Maassluis 
Omvang project:  2.400 m² 

Periode:                  2016 - 2017
Architect:               Frencken Scholl Architecten 
Opdrachtgevers:  Gemeente Maassluis, UNIEK onderwijs en opvang

Omschrijving project

In het ‘tuindorp' sluispolder-west in Maassluis zijn bestaanden huizen vernieuwd, tussen deze huizen is een Integraal Kind Centrum gebouwd.

Onderdeel van dit Centrum zijn een kinderdagverblijf, een school en een sportzaal. Het betreft een Design, Build & Maintain uitvraag op basis van een Definitief Ontwerp.

Adviesdiensten bbp advies

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties van het project in de vorm van het opstellen van het Voorlopig en Definitief Ontwerp en de Technische Uitwerking. Vooral door de specialistische zwembad eisen maakt het voor ons een leuk en uitdagend project. Tevens heeft een buitenlands project ook een onmiskenbaar leuke dynamiek.

Energieconcept

Hierbij zijn alle installatiedelen in detail bepaald en vertaald in de diverse blok en principeschema's, alsmede de plattegronden per discipline. bbp advies heeft met haar kennis de opdrachtgever en gebruikers meegenomen door het installatietechnisch ontwerpproces van grof naar fijn.
Op basis van de frisse scholen gedachte en het PvE zijn wij uitgegaan van klasse B waarbij, met twee voeten op de grond, een goed installatieconcept is ontwikkeld. Hierbij stond comfort en beleving op de eerste plaats.

Er zijn geen concessies gedaan aan het klimaat in het klaslokaal en er is gekozen voor het zeer energiezuinige installatieconcept met decentrale ventilatieunits, welke per lokaal zowel op CO2 als op ruimtetemperatuur kan worden geregeld.

Gezamenlijk met een warmtepomp welke kan verwarmen en koelen alsmede een compleet LED lichtontwerp, aanwezigheidsdetectie en PV panelen op het dak is een optimum bereikt met een zeer gunstige EPC uitkomst en een perfect comfort.

Betrokken/media

Opdrachtgever: Gemeente Maassluis

Opdrachtgever: Uniek

Projectmanagement: ICS adviseurs

Architect: Frencken Scholl Architecten

Overige links: Sluispolder west